14.4.2024 9:04
Breaking News

TIKA donirala medicinsku opremu terenskim ambulantama u Bijelom Polju

Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA, Kancelarija za koordinaciju programa u Podgorici, donirala je Domu zdravlja Bijelo Polje opremu za terenske ambulante vrijednu blizu 25 hiljada eura.

Opremu će dobiti ambulante u Tomaševu, Pavinom Polju, Bliškovu, Rasovu, Njegnjevu, Kanjama, Bistrici, Zatonu, Loznoj, Crhlju, Goduši, Godijevu i Koritima, a dva kompleta opreme su predviđene za matični objekat – Odjeljenje pedijatrije i Centar za djecu sa posebnim potrebama, kazao je direktor Doma zdravlja dr Adnan Striković.

„Oprema se sastoji od boca sa kiseonikom i sistema za kiseoničku terapiju, sterilizatora neohodnih za sterilisanje sanitetskog materijala za zbrinjavanje rana, inhalatora za zbrinjavanje teških bolesnika sa oštećenom plućnom funkcijom, puls oksimetara – aparata za brzo i tačno mjerenje pulsa i snabdjevenosti krvi kiseonikom i najkvalitetnijih aparata za mjerenje krvnog pritiska sa stetoskopom”, rekao je Striković.

Podsjećajući da je ovo druga donacija koju TIKA realizuje za vrlo kratak period, prvi čovjek Doma zdravlja zahvalio se donatoru.

Koordinator TIKE u Crnoj Gori Mustafa Yazici kazao je da su projekti zdravstva upravo najčešći koje njihova kancelarija realizuje, a koji su najpotrebniji građanima Crne Gore.

„Kada je došao zahtjev, upućen od Doma zdravlja Bijelo Polje, mi smo posjetili neke od ambulanti i za vrlo kratko vrijeme realizovali ovaj projekat i nadamo se da će ova oprema pomoći da osoblje ima najneophodniju opremu za pružanje usluga građanima Bijelog Polja”, naglasio je koordinator TIKE.

Na donaciji se u ime grada zahvalio i prvi čovjek Bijelog Polja Aleksandar Žurić i istakao nadu da će nastaviti saradnju i ovoj i narednoj godini.

„Osim korisnika, koji će osjetiti ono što smo dobili kroz ovu donaciju, donirali smo i pravom i uzornom kolektivu, odgovornih ljekara, ustanovi koja je dobila novo ruho”, istakao je Žurić.

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.