24.9.2023 12:05
Breaking News

Crna Gora predstavljena na „Putujućem atlasu“ u Izmiru

U Izmiru je 25. marta 2015. godine održan jednodnevni sajam pod nazivom „Putujući atlas“, gdje su predstavljene Balkanske države, a među kojima i Crna Gora. Projekat je održan pod pokroviteljstvom međunarodne asocijacije studenata „İzmir Uluslararası Misafir Öğrenciler Derneği“ i Ministarstva omladine i sporta u Turskoj „T. C. Gençlik ve Spor Bakanlığı“.

Mjesto održavanja projekta bilo je u gradskoj opštini Karsijaka, u Izmiru. Na projektu su bili uključeni i studenti iz Crne Gore, kao predstavnici crnogorskih studenata.

Studenti Melisa Kalač (Dokuz Eylül Üniversitesi), Dženana Kurgaš (Izmir University of Economics) i Armin Spahić (Gediz University) su kroz ovaj projekat predstavili državu Crnu Goru učenicima srednje škole „Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu“.

Kako saznajemo od naših studenata, na projektu je bilo veliko interesovanje o Crnoj Gori, pa su odgovarali na mnoštvo postavljenih pitanja o našoj državi. S pravom se može reći da je cilj učestvovanja na projektu ispunjen, jer su mnogi učenici na taj način saznali nešto više o zemlji koja geografski nije mnogo udaljena od Turske, a pri tome imaju i vjekovima zajedničku istoriju.

Armin Spahic

Izmir Gediz Univerzitet

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.