21.4.2024 14:18
Breaking News

Crnogorska kolonija u Turskoj

Odluka crnogorskih reprezentativki da odu u Tursku i potpišu za anonimni Kastamonu iznenadila je mnoge, ali Jovanka Radičević, Majda Mehmedović, Milena Raičević i Marina Rajčić se nisu libile da prihvate taj izazov.

Da je riječ o obećavajućem projektu moglo se naslutiti onog momenta kada je EHF prihvatio aplikaciju Kastamonua za učešće u Ligi šampiona.

Turski prvak je dosad odigrao tri utakmice u elitnom takmičenju i svaki put izgubio. Međutim, utisak je da se na prvu pobjedu neće dugo čekati.

“Na početku moram reći da ovo stvarno jeste pravi izazov. Ipak, klub je jako mlad i debitant je u Ligi šampiona. Drago mi je što sam ovdje i što mogu da prenesem svoje iskustvo. Naravno, s obzirom da je mlad klub, ima mnogo posla za sve nas”, kaže Mehmedović na početku intervjua za CdM.

Kastamonu je u prvoj rundi LŠ poražen od Odenzea, potom je ustukno na gostovanju moskovskom CSKA, dok je u trećem kolu Krim slavio sa minimalnih 24:23. U Grupi B su još Đer, Mec, Vajpers i Savehof.

“Imamo jako tešku grupu, ali se nadam da će se poklopiti kockice i da ćemo znati da iznenadimo kad bude trebalo. Imamo malo problema i sa povredama, ali sve su to stvari na koje ne možemo mnogo da utičemo”, rekla je rođena Baranka i dodala:

“Mislim da je samim tim što igramo Ligu šampiona veliki uspjeh i korak u turskom rukometu. Sve preko toga biće podvig ove sezone”.

Majda je veći dio svoje karijere provela u Budućnosti, a prethodno internacionalno iskustvo imala je u Rumuniji, gdje je tri sezone igrala za Bukurešt.

Kastamonu u svojim redovima ima sedam strankinja, od kojih su četiri crnogorske reprezentativke.

“Naravno da je mnogo lakše kad imamo jedna drugu i na terenu, a pogotovo van njega. Eto nas tri (Radičević i Rajčić), sem Milene, smo imale iskustvo igranja vani tako da smo se brzo navikle na novo mjesto”, istakla je Majda, koja je sa osam golova pomogla Kastamonuu da nedavno osvoji Superkup Turske.

Na pitanje kako su prihvaćene u novoj sredini, Mehmedović odgovara.

“S obzirom da smo sve druželjubive jako smo dobro prihvaćene, naravno jeste sve drugačije nego kod nas, potpuno drugačija kultura, tako da se dobro uklapamo. Eto, jedino što mogu reći da slabo ko priča engleski jezik, ali pokušavamo da se sporazumijemo – gdje ima volje način se uvijek pronađe”, kaže 31-godišnje krilo.

Poput Kastamonua, Budućnost Bemaks je takođe upisala tri poraza na startu Lige šampiona.

“Pratim bivši klub koliko mogu. Ne samo Budućnost, već svaku ekipu gdje imam drugarica. Budućnost ima mladu ekipu koja je željna rada i iskustva. Sada sve cure imaju mnogo prostora da napreduju i jako sam srećna zbog toga”, zaključila je Majda.

www.cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.