18.7.2024 2:57
Breaking News

Crnogorski penzioneri uputili blizu 90.000 eura pomoći Turskoj i Siriji

Od februarske penzije članovi Saveza udruženja penzionera Crne Gore su izdvojili 89.301 euro i uputili nastradlima od zemljotresa u Turskoj i Siriji preko Crvenog krsta.

“Fond PIO je nakon što su dostavljeni potpisane odluke svih mjesnih i opštinskih udruženja penzionera donio odluku da se oduzme jedan euro od februarske penzije. Tako je Upravni odbor Fonda PIO na sjednici 13. marta donio Zaključak o realizaciji zahtjeva članova Saveza udruženja penzionera i u iznosu od jedan euro obustavio od primanja članova udruženja penzonera odnosno od penzija za februar za humanitarnu pomoć. Pomoć od 89.301 euro je uplaćena na račun Crvnog krsta i u upućena Turskoj i Siriji po pola”, saopšteno je iz Saveza udruženja penzionera Crne Gore.

Predsjednik Saveza udruženja penzionera Branko Vešović kazao je da su prethodno o ovoj namjeni pismeno obavijestili svih 26 opštinskih udruženja penzionera.

“Obavijestili smo ih prošlog mjeseca, da na svojim upravnim odborima prethodno konsultuju mjesna udruženja tamo gdje postoje, donesu odluke odnosno saglasnost, da se penzionerima koji su članovi Saveza udruženja penzionera Crne Gore, od naredne penzije, tj, od februarske odbije po jedan euro, kao pomoć nastradalom stanovništvu, što su oni i uradili”, navodi se u saopštenju.

Opštinska udruženja penzionera Crne Gore: Andrijevica, Bar, Bijelo Polje, Budva, Berane I, Berane II, Cetinje, Danilovgrad, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Mojkovac, Nikšić, Podgorica, Plav, Pljevlja, Plužine, Rožaje, Šavnik, Tivat, Ulcinj, Žabljak, Petnjica, Tuzi, Zeta i Gusinje, dostavili su nam u pismenoj formi svoje saglasnosti, da se penzionerima njihovog udruženja odbije po euro, kako smo to od njih tražili – kazao je Vešović i dodao da su sve te saglasnosti koje su dobili proslijedili Fondu PIO koji je prihvatio njihovu zajedničku odluku.

“Podsjećamo da je Upravni odbor Saveza udruženja penzionera Crne Gore, na korespodentskoj sjednici održanoj 16. februara, podržao zahtjeve crnogorskih penzionera za pružanje humanitarne pomoći nastradalom stanovništvu Turske i Sirije koje je zadesio katastrofalni zemljotres”, zaključuju u saopštenju.

cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.