03.3.2024 19:07

Prijateljski odnosi Uprave policije sa partnerskim službama Turske, nastavak saradnje i u narednom periodu

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Turske, Barišom Kalkavanom, kojom prilikom je naglašena izuzetno plodotvorna saradnja koju godinama unazad crnogorska policija ostvaruje sa turskim partnerskim agencijama, kako preko Ambasade tako i posredstvom atašea za unutrašnje poslove.

“Rezultat pomenute saradnje sa relevantnim službama Republike Turske su upravo i brojne realizovane donacije i obuke za službenike Uprave policije što je umnogome dalo vjetar u leđa i unaprijedilo kapacitete uslova rada policijskih službenika, a ovom prilikom dodatno je pozdravljena i jako dobra saradnja koju Uprava policije ostvaruje sa Turskom agencijom za međunarodnu saradnju i koordinaciju – TIKA, koja je takođe rezultirala značajnim brojem uspješno realizovanih aktivnosti”, saopšteno je iz UP.

Imajući u vidu napore koje Uprava policije ulaže na svim nivoima i oblastima u cilju suzbijanja svih oblika kriminala, ali i ka konstantnom unapređenju kadrovskih i tehničkih kapaciteta, direktor Brđanin je ovom prilikom istakao da bi podrška Turske u vidu dalje realizacije obuka i donacija znatno doprinijela osnaživanju kapaciteta Uprave policije i postizanju mjerljivih rezultata.

Na liniji navedenog, ambasador Kalkavan istakao je svoju opredijeljenost kontinuiranom doprinosu prosperitetu i stabilnosti Crne Gore, te ponovio spremnost za dodatno intenziviranje policijske saradnje.

Obije strane usaglasile su prijedloge aktivnosti za naredni period i ponovile otvorenost za konstatno jačanje partnerskih i prijateljskih odnosa.

www.cdm.me

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.