29.5.2024 0:54
Breaking News

Crnogorskim juniorima pet medalja u Turskoj

Crnogorski atletičari osvojili su pet medalja, po jednu zlatnu i bronzanu i tri srebrne, na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore u turskom Edirneu.

Prvakinja Balkana postala je Marija Bogavac u bacanju koplja, hicem od 52,19 metara.

Najmlađa učesnica šampionata Kristina Rakočević osvojila je srebrene medalje u bacanju kugle (15,68) i diska (44,42), a srebrni je bio i Blagota Petričević u trci na 100 metara sa rezultatom 11 sekundi i 12 stotinki.

Bronzano odličje pripalo je Kristijanu Matkoviću u troskoku sa rezultatom 14,02 metra.

Štafeta 4×100 metara, u sastavu Blagota Petričević, Stefan Bogavac, Milan Nikolić i Darko Perišić, bila je šesta (44,73), a isti plasman ostvarili su i Kristina Dubak u trci na 100 metara (12,71) i Darko Perišić na 400 metara (52,58).

Na osmom mjestu nastup su završili Milan Nikolić na 400 metara (52,84,) i Mitar Đukanović u skoku u vis sa preskočenih 170 centimetara.

Član Upravnog odbora Atletskog saveza Božidar Jaredić, koji je u Edirneu bio vođa puta, kazao je da su crnogorski atletičari na Balkanskom prvenstvu postigli izvaredan uspjeh.

“To je najveći uspjeh naših mlađih juniora na Balkanskim šampionatima. Crnogorska atletika je potvrdila da ima veliki potencijal i perspektivu u najmlađim kategorijama. I ove godine osvojili smo medalje na svim takmičenjima gdje su naši mladi atletičari nastupali”, kazao je Jaredić.

On je kazao da su crnogorski atletičari ove godine osvojili 20 medalja na velikim međunarodnim takmičenjima.

“To je najviše u istoriji crnogorske atletike, pored 12 normi za evropska i svjetska prvenstva i 72 postignuta rekorda do sada. Na kraju su došle i medalje, kao potvrda odličnog rada u ASCG”, rekao je Jaredić.

Balkanski šampionat u Edirneu za mlađe juniore okupio je preko 250 takmičara iz 12 zemalja.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.