25.5.2024 4:56
Breaking News

Delegacija Grada Edirne u posjeti Bijelom Polju

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, predsjednik Skupštine opštine Abaz Dizdarević i direktor JU Muzej Željko Raičević razgovarali su danas sa ambasadorm Republike Turske u Crnoj Gori Serhatom Galipom, guvernerom Grada Edirne Gunajom Odzemirom, predstavnikom ”Uni Trakija” Mustafom Hatiplerom i direktorom organizacije ”Bakuset Balkan” Salihom Sonolom o kulturnoj i sveukupnoj saradnji Bijelog Polja i Edirne iz Turske.

Predsjednik Smolović je kazao da je na sastanku sagledana dosadašnja saradnja i apostrofirano  koji su putevi buduće saradnje, na kulturnom i ekonomskom planu.

-Naši gosti će danas sa zvaničnim domaćinom, predsjednikom Skupštine opštine Abazom Dizdarevićem, obići kulturne institucije u Bijelom Polju, istakao je Smolović.

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori, Serhat Galip čestitao je izbor predsjedniku Opštine Smoloviću i predsjedniku Skupštine opštine Dizdareviću.

-Ova posjeta je izuzetno bitna, zato što smo razgovarali kako u budućnosti nastaviti kuturnu saradnju. Već smo dogovorili jako plodnu saradnju, tako da će Bijelo Polje uvijek biti u fokusu naše aktivnosti. Želim ovom prilikom da se zahvalim na gostoprimstvu koje ste nam ukazali danas, a mi kao ambasada Republike Turske ćemo uvijek biti spremni da pomognemo, rekao je Galip.

Predsjednik Skupštine opštine Bijelo Polje Abaz Dizdarević kazao je da je izuzetna čast što su gosti iz Grada Edirne danas sa nama.

-Sa ovim gradom smo inicijalno sarađivali u oblasti kulture, jer umjetnost najbrže povezuje određene sredine. Ovoga puta razvijamo saradnju u nekim novim aspektima, ne samo kulturnim. Razgovarali smo o proširenju saradnje na polju umjetnosti i kulture, o valorizaciji ostalih mogućnosti koje Republika Turska nudi Crnoj Gori, kao i Crna Gora Republici Turskoj, istakao je Dizdarević.

Večeras, u 20.00h u galeriji Centra za kulturu biće otvorena izložba slika balkanskih umjetnika  – Internacionalni likovni susreti Edirne, Turska.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.