23.4.2024 8:56
Breaking News

Dobra saradnja CG i Turske na planu bezbjednosti i unutrašnjih poslova

Crna Gora i Republika Turska gaje dobre i prijateljske odnose, a kvalitetna saradnja ogleda se i na planu saradnje u oblasti bezbjednosti i unutrašnjih poslova, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića i ambasadora Turske Serhata Galipa.

Razmjenjujući mišljenja o konkretnim modelima jačanja saradnje u oblasti bezbjednosti i unutrašnjih poslova, ministar Nuhodžić je zahvalio ambasadoru Galipu na dosadašnjoj pomoći našoj Graničnoj policiji kroz obuke i edukacije, naglašavajući i značaj aktivnosti turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA).  Govoreći o značaju kontrole migrantskih tokova, ministar Nuhodžić je istakao važnost Sporazuma o readmisiji koji je stupio na snagu 1. decembra ove godine.

Ambasador Galip ukazao je na spremnost Turske da, kroz kvalitetnu institucionalnu saradnju i razmjenu iskustava, Crnoj Gori pruži prijateljsku pomoć u različitim oblastima. Iskazano je obostrano očekivanje nastavka kvalitetne saradnje u oblasti borbe protiv terorizma i ocijenjeno da sprovođenje zajedničkih  aktivnosti i projekata u narednom period može samo obogatiti dobru bilateralnu saradnju Crne Gore i Turske.

www.portalanalitika.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.