14.7.2024 3:27
Breaking News

Doguš grupa: Budva zaslužuje modernu marinu

Budva, kao centar crnogorskog turizma, zaslužuje veliku i modernu marinu, saopštio je predstavnik turske Dogus grupe, Burak Bajkan, vođa petočlanog tima kompanije, koji je predvodio tursko osvajanje Šibenika i Zadra.

Budva

Bajkan je i na čelu crnogorskog tima, u kojem je, osim njega, i koordinator za budvansku marinu, Selčuk Balćij, piše Pobjeda.

Doguš grupa posjeduje dvije marine u Zadru i jednu u Šibeniku, uz još četiri u Grčkoj i tri u Turskoj. Doguš grupa je prošle godine potpisala ugovor sa kompanijom Stratex da vode menadžment u budvanskoj marini.

Bajkan je kazao da bi u Doguš grupi bili vrlo zainteresovani da učestvuju na tenderu za koncesije za budvansku marinu, koji bi trebalo da bude raspisan naredne godine.

Ukoliko Stratex i Doguš grupa osvoje tender, planiraju da ulože 30 miliona eura za 30-godišnju koncesiju.

Šibenski gradonačelnik, Željko Burić, kazao je da je razvoj turizma u tom primorskom gradu počeo kada je Doguš grupa u Hrvatsku uložila 300 miliona eura.

“Šibenik je bio turistički neprepoznatljiv sve do prije šest godina. Tada je Doguš grupa preuzela marinu Mandalina, koja je postala prva hrvatska marina za megajahte”, objasnio je Burić.

Marina Mandalina ima 429 vezova na moru i 50 na kopnu, a prošle godine je počeo da radi luksuzni novi hotel sa četiri zvjezdice, čija je gradnja koštala 25 miliona eura.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.