14.7.2024 21:21
Breaking News

Turkish Airlines povećao broj putnika za 8,6 posto

Nakon prošlosedmičnog prvog leta na relaciji Istanbul-Dubrovnik-Istanbul, jučer u 13.05 sati po lokalnom vremenu sa istanbulskog aerodroma Ataturk poletio je i prvi avion ka američkom gradu Atlanti, što je nova destinacija Turkish Airlinesa

Aviokompanija Turkish Airlines saopćila je da je u prva četiri mjeseca ove godine ostvarila porast broja putnika na svojim letovima za 8,6 posto u odnos na isti period prošle godine, a jučer je i prvi avion te kompanije odletio na novoj relaciji iz Istanbula u Atlantu.

U saopćenju se navodi da je avionima Turkish Airlinesa od početka godine do kraja aprila putovalo ukupno 19,3 putnika, a da je tokom prva četiri mjeseca 2015. godine avionom iste kompanije letjelo 17,8 miliona putnika.

Na linijama unutar Turske Turkish Airlines je ostvario povećanje broja putnika za 10,8 posto, a na inozemnim letovima za sedam posto.

Nakon prošlosedmičnog prvog leta na relaciji Istanbul-Dubrovnik-Istanbul, jučer u 13.05 sati po lokalnom vremenu sa istanbulskog aerodroma Ataturk poletio je i prvi avion ka američkom gradu Atlanti, što je nova destinacija Turkish Airlinesa.

Inauguralnoj svečanosti na istanbulskom aerodromu prisustvovao je zamjenik generalnog direktora zadužen za poslove marketinga Ahmet Olmustur, te brojne zvanice i gosti.

Na direktnoj relaciji Istanbul-Atlanta-Istanbul od jučer će jednom dnevno letjeti Turkish Airlinesov Boeing 777-300ER, a Atlanta je 15. destinacija u Americi na koju lete avioni renomirane turske kompanije.

TRT Bosanski

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.