19.7.2024 22:59
Breaking News

Donacija Azerbejdžana: Otvoren dječiji vrtić u Bijelom Polju

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović je u Bijelom Polju sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Žurićem, ministrom prosvjete Slavoljubom Stijepovićem i predstavnikom Azerbejdžana Sejran Mirzazadehom, svečano otvorio dječiji vrtić “Dušo Basekić”.

Svečanosti su uz prisustvo velikog broja djece, roditelja i brojnih građana Bijelog Polja, prisustvovali i potpredsjednik Vlade Rafet Husović i ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović.

Vujanović je rekao da se otvara sjajno zdanje, dječi vrtić, koji je ispunio sva očekivanja.

“Ispunilo se prije svega, očekivanje, koje je predsjednik Azerbejdžana Ilham Alijev imao , kada je predložio da se napravi donacija Crnoj Gori. Kroz to očekivanje imali smo uvjerenje da će se iskazati bliskost, prijateljski i sadržajan odnos Crne Gore i Azerbejdžana”, rekao je Vujanović.

Predsjednik se posebno zahvalio azerbejdžanskom narodu, Vladi i predsjedniku Ilhamu Alijevu na vrijednoj donaciji, koja će omogućiti djeci bolje uslove boravka u ovoj predškolskoj ustanovi.

Predsjednik Vujanović je istakao da je nakon toga azerbejdžanska kompanija Sokar odlučila da finansira turistički kompleks u Kumboru sa 500 miliona eura, cijeneći prijateljstvo Crne Gore i Azerbejdžana.

“Ovaj turistički kompleks će se završiti za 32 mjeseca. Željeli su da u Crnoj Gori imaju dobar turistički kapacitet, gdje će zaposliti naše ljude, obezbijediti prihod Crnoj Gori, unaprijediti ukupnu ekonomiju. Radi se intenzivno na projektu Trans-jadranskog gasovoda, koji će obezbijediti da iz Azerbejdžana, preko Sokara koji vrši eksploataciju gasa, imamo jeftin gas i bolje i kvalitetnije uslove života svih naših građana”, istakao je Vujanović.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje je istakao da je izgradnja ovog vrtića, donacija vrijedna dva miliona eura, istovremeno i dokaz prijateljstva koje narod, vlada Azerbejdžana i predsjednik ove zemlje, osjećaju prema našem gradu i Crnoj Gori.

“Ovaj gest i veliki poklon, koji su uslijedili zahvaljujući inicijativi i brizi našeg predsjednika, gospodina Filipa Vujanovića, nešto su na čemu im danas najsvesrdnije zahvaljujemo riječima, a vjerujemo da će nam nastupajuća vremena dati priliku da tu zahvalnost dokažem i djelima”, rekao je Žurić.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.