14.6.2024 1:16
Breaking News

Donacija Tike Opštini Berane

Centar Berana dobio novi park

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i koordinator TIKE za našu zemlju Muhamed Unal, danas su obišli i zvanično otvorili park kod Lima u MZ Stari grad, čije je uređenje finansirala pomenuta Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju.

Predsjednik opštine zahvalio se TIKI na uloženim sredstvima, odnosno što su prepoznali značaj ovog projekta. Posebnu zahvalnost je uputio turskoj ambasadorki na današnjoj posjeti Beranama.

“Uređenje parka u samom centru grada značajno je prije svega za našu djecu, zbog sadržaja za njih, a onda i za sve građane Berana. Ovo je samo jedan u nizu pojekata koji Opština realizuje u saradnji sa Tikom, tako da sam siguran da će ih u budućnosti biti još više na korist svih građana Berana”, kazao je Šćekić i pohvalio saradnju projektnog tima Opštine i pomenute turske agencije.

Ambasadorka Turske je istakla da je realizacija ovog projekta potvrda dobre kontinuirane saradnje Opštine Berane i TIKE.

“Ovo je još jedan uspješno realizovan projekat u Beranama, tako da je ovo samo nastavak dobre saradnje sa lokalnom upravom u ovom gradu”, kazala je ambasadorka.

Ona je čestitala Crnoj Gori i njenim građanima što smo postali prva država u Evropi koja se izborila sa koronavirusom, ističući da posle toga zelene površine dobijaju još veći značaj.

Koordinator TIKE, Muhamed Unal zahvalio se predsjedniku opštine i njegovom timu, kao i građanima Beranama, na zajednički sprovedenom projektu koji je dobio još veći značaj nakon završetka pandemije.

“Zadovoljni smo što smo na jednoj značajnoj lokaciji u centru grada, zajedno sa partnerima, realizovali ovaj projekat, u okviru kojeg je urađen novi sistem za navodnjavanje, rasvjeta, obnovljen je kompletan mobilijar (klupe i korpe za otpad), a napravljeno je i posebno igralište za djecu“, naglasio je Unal.

Projekt menadžerka Maja Pešić podsjetila je da je Opština Berane aplicirala kod Turske razvojne agencije – TIKA za sredstva namijenjena za rekonstrukciju parka i ista su odobrena u iznosu od oko 50 hiljada eura, dok je dodatna sredstva obezbijedila lokalna samouprava.

U realizaciji projekta uređenja parka učestvovali su Agencija za izgradnju i razvoj, Komunalno preduzeće, Komunalna policija i preduzeće Vodovod i kanalizacija.

Check Also

Burhan Genç: Turske investicije u Crnoj Gori neprekidno rastu posljednjih godina

Crna Gora možda ima manju veličinu tržišta, ali ima strateški položaj kao ulazna kapija ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.