29.5.2024 0:29
Breaking News

Đukanović: Dinamičan dijalog Crne Gore i Turske podsticaj za ekonomsku saradnju

Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas novonaimenovanog, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Serhata Galipa.

Predsjednik Vlade je poželio ambasadoru Turske dobrodošlicu i uspješno obavljanje diplomatske misije u Crnoj Gori, izrazivši zadovoljstvo ukupnim odnosima između dvije države i postignutim nivoom saradnje.

„Dinamičan politički dijalog između Turske i Crne Gore dao je dodatni podsticaj razvoju ekonomske saradnje” – ocijenio je Đukanović, naglasivši značaj ulaganja i interesovanja renomiranih turskih kompanija, prije svega u oblasti turizma, energetike i saobraćaja.

Galip je istakao da je počastvovan prilikom da diplomatski mandat obavlja u demokratskoj državi, koja predstavlja primjer u regionu. Iskazujući zadovoljstvo ukupnim odnosima, saglasio se sa ocjenom da izuzetno dobra ekonomska saradnja ima dobru perspektivu u brojnim oblastima od obostranog interesa. Takođe je ukazao i na snažnu podršku Turske evro-atlantskim aspiracijama Crne Gore i izrazio uvjerenje da će Crna Gora do kraja godine dobiti poziv za članstvo u NATO-u.

Marković-Galip: Turska spremna da podrži evropske i evro-atlantske integracije Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Duško Marković primio je danas ambasadora Turske Serhata Galipa u okviru njegovih susreta sa crnogorskim zvaničnicima.

Konstatujući zajednički kvalitetnu saradnju dviju država koja se odvija na najvišem mogućem nivou, sagovornici su razmijenili mišljenja povodom aktuelnih politika, odnosa država prema njima i mogućnostima za dalje unapređenje partnerskih odnosa.

Marković je ambasadoru poželio dobrodošlicu i puno uspjeha na novoj dužnosti u Crnoj Gori, ističući značaj podrške koju je Turska bezrezervno pružala Crnoj Gori na putu ka ispunjenju njenih državnih i spoljno-političkih prioriteta. On je ukazao na mogućnost daljeg razvoja ekonomske saradnje, koja bi oplemenila kvalitetne odnose između ove dvije države.

Ambasador Galip zahvalio se na prijemu, ističući spremnost i potrebu Turske da podrži Crnu Goru u njenim politikama, posebno kada je riječ o integracionim procesima koji su dostigli visok nivo i rezultirali time da se Crna Gora nalazi na pragu da postane nova članica NATO-a, dok uporedo kvalitetno nastavlja da ispunjava zahtjeve koje proizilaze iz pregovora sa EU.

Foto: gov.me

www.portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.