14.7.2024 2:43
Breaking News

Lukšić-Galipi: Ojačati odnose Turske i Crne Gore u oblasti ekonomije

Odnosi Turske i Crne Gore su na izvanrednom nivou, a u narednom periodu će se nastaviti zajednički rad na njihovom daljem unaprjeđenju u brojnim oblastima, dok svakako ima prostora za jačanje saradnje naročito u oblasti ekonomije, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Vlade i ministra vanjskih poslova i evropskih integracija Igora Lukšića sa ambasadorom Turske Serhatom Galipijem. 

Galip i Lukšić

Podsjetivši na brojne oblasti u kojima je uspostavljena intezivna saradnja, Lukšić je na sastanku istakao odlične bilateralne odnose o kojima govori i veliki broj uspješno realizovanih projekata u oblasti ekonomske saradnje koji doprinose daljem razvoju i napretku Crne Gore.

“To su projekti koji imaju za cilj da ojačaju konkurentnost naše ekonomije a dosadašnja saradnja daje puno razloga za optimizam u pogledu nastavka i njenog daljeg intenziviranja”, dodao je on.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, na sastanku su razmijenjena mišljenja o drugim aktuelnim pitanjima te modalitetima intenziviranja saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

 

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.