25.5.2024 4:21
Breaking News

Filmovi mladih crnogorskih reditelja prikazani u Turskoj

Na festivalu kratkog filma u turskom gradu Izmiru, predstavljeno je nekoliko ostvarenja mladih crnogorskih reditelja, a jedan od članova žirija bio je i proslavljeni crnogorski reditelj Nikola Vukčević.

U Izmiru je prikazano nekoliko filmova mladih reditelja iz Crne Gore (SENAD SAHMANOVIĆ, IVAN SALATIĆ, SEAD ŠABOTIĆ, NEMANJA LAKIĆ I BOJAN STIJOVIĆ), a Vukčević je predstavio način rada studijskog programa FTV režije FDU Cetinje. Reditelj je, u svojstvu člana žirija, odličivao o Najboljem nacionalnom kratkom filmu Turske, te o Najboljem međunarodnom kratkom filmu 2016, po izboru ovog uglednog turskog festivala.

“Posebno zadovoljstvo za mene je bila činjenica da je ugledni profesor filmske režije, dr Sali Saliji, doveo značajan broj svojih sadašnjih i bivših studenata na našu projekciju, i time pokazao izrazit stepen kolegijalnosti kao i poštovanje za naš rad”, ističe Vukčević.

“Takođe, uvijek ističem – kroz filmove našim mladih reditelja, predstavljaju se i studenti svih odsjeka FDU Cetinje: prije svega Glume, ali i Produkcije i Dramaturgije, tako da je u pitanju mnogo širi kontekst predstavljanja naših mladih kolega”, dodao je on.

 

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.