23.4.2024 9:51
Breaking News

Otvorena nova željeznička stanica za brze vozove u Ankari

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, predsjednik turskog parlamenta Ismail Kahraman, premijer Binali Yildirim, brojni turski zvaničnici, kao i na stotine građana Turske

Povodom 29. oktobra, Dana Republike Turske, u glavnom gradu Ankari otvorena nova željeznička stanica za brze vozove.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan, predsjednik turskog parlamenta Ismail Kahraman, premijer Binali Yildirim, brojni turski zvaničnici, kao i na stotine građana Turske.

Prema informacijama iz Državnih željeznica Turske (TCDD), nova željeznička stanica ima kapacitet od 50 hiljada putnika na dnevnoj bazi. Objekat željezničke stanice, u koji je investirano 235 miliona dolara i koji je sagrađen za dvije godine, uključuje i 134 hotelske sobe te oko 200 poslovnih prostora za iznajmljivanje.

Nova stanica nalazi se u neposrednoj blizini centra grada, a ispod zgrade se nalaze i parkirališta kapaciteta 900 vozila.

Nova željeznička stanica u glavnom gradu Ankari jedan je u nizu projekata za koje Turska postavila cilj da se okončaju do 2023. godine, odnosno na 100. godišnjicu od osnivanja Republike Turske.

 

TRT Bosanski

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.