16.7.2024 4:48
Breaking News

GALIP: Crnu Goru i Tursku povezuje zajednička kultura i istorija

Ako znamo da i dalje postoje elementi koji će imati koristi od destabilizacije Balkana svaka država u okviru svojih mjera treba da doprinese započetim inicijativama na regionalnom i globalnom nivou u borbi protiv Islamske države, kako ona u regionu ne bi uspjela da stvori uticaj – kaže u intervjuu Pobjedi ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip.

On ističe da NATO i Zapadne zemlje moraju imati uspješan plan protiv terorističke organizacije Islamske države koja je globalna prijetnja, ali i zemlje srednjeg istoka i zemlje Azije u borbi protiv Islamske države moraju zauzeti mnogo konstruktiviju ulugu.

Komentarišući odnose Crne Gore i Turske on je kazao da njegovu zemlju sa Crnom Gorom  povezuje zajednička kultura i istorija.

–  Pod turskom kulturom podrazumijevamo našu zajedničku kulturu koja je nastala kao rezultat međusobnog prožimanja sa svih strana. Zbog toga i istorija i kultura koju smo izgradili zajednička je. Mi smo naše odnose sa Crnom Gorom gradili na zajedničkim vrijednostima. Crnu Goru, iako ne dijelimo zajedničke granice, posmatramo kao susjeda. Naša zemlja je sa mnogim turskim institucijama i organizacijama uvijek bila uz Crnu Goru. Cijenimo i sa zadovoljstvom posmatramo crnogorsko slijeđenje mirne spoljne politike, dobre odnose sa susjedima, nastojanje da trenutne probleme riješava na jedan prikladan način kao i aktivnu ulogu koju Crna Gora ima u regionalnim strukturama. Možemo reći da su naši trenutni odnosi savršeni. Naš temeljni cilj je da povećamo i sačuvamo visok stepen naših političkih odnosa. S druge strane, trudimo se da naši ekonomski odnosi dostignu stepen političkih odnosa – rekao je Galip.

www.portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.