18.7.2024 3:15
Breaking News

Galip: Multikulturalnošću Crna Gora primjer u regionu

Crna Gora svojom razvijenom multikulturalnošću može biti primjer u regionu, kazao je ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip na današnjem sastanku sa ministarkom bez portfelja Marijom Vučinić.

Sa sastanka ministarke Vučinić i ambasadora Galipa

Galip je kazao da je zadovoljan načinom na koji je u Crnoj Gori riješen status nacionalnih manjina i naglasio da naša zemlja ima punu podršku Turske na putu evropskih i evroatlantskih integracijaa.

On je istakao da je njegova misija u Crnoj Gori održavanje veoma intenzivne i dobre saradnje između dvije zemlje na svim poljima, a naročito u oblasti ekonomske saradnje i investicija.

Galip se osvrnuo i na dosadašnje brojne investicije i ulaganja koje je Turska ostvarila u proteklom periodu u Crnoj Gori, kao i na planove za buduće investicije i projekte.

Ministarka Vučinović je upoznala ambasadora Galipa sa svojim angažmanom u Vladi Crne Gore, kao i sa aktivnostima i inicijativama hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, uz osvrt na njihovo učešće na političkoj sceni i doprinos aktuelnim političkim pitanjima.

Vučinović je u svojstvu predsjednice Savjeta za razvoj nevladinih organizacija obavjestila ambasadora Galipa o rezultatima rada tog tijela na unaprijeđivanju međusobne saradnje Vlade i civilnog sektora.

Takođe, navode iz Vlade, ona je informisala ambasadora i o obnavljanju regionalne inicijative koju je pokrenula Vlada Crne Gore, preko Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, o potpisivanju Sporazuma između vlada zemalja Zapadnog Balkana i Turske o unapređenju saradnje sa civilnim sektorom.

Sagovornici su se složili da su perspektive za saradnju Crne Gore i Turske veoma dobre, te da će i u buduće raditi na stvaranju što boljih uslova za realizaciju uspješnih projekata.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.