29.5.2024 0:31
Breaking News

Stijepović: Turski kapital i investicije dali doprinos ekonomskom razvoju Podgorice

Turski kapital i investicije dali su dodatnu dinamiku ekonomskom razvoju Crne Gore i Podgorice i zbog toga je za Glavni grad veoma važna intenzivna saradnja sa ambasadom Turske u cilju uspostavljanja odnosa sa lokalnim upravama turskih gradova i boljeg povezivanja sa potencijalnim partnerima, istakao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović na sastanku sa turskim ambasadorom Serhatom Galipom.

Kako je kazao Stijepović, odnosi Crne Gore i Turske na veoma visokom nivou, konstantno se unapređuju i upotpunjuju novim oblicima saradnje koji doprinos jačanju ukupnih bilateralnih odnosa dvije države.

“Glavni grad je imao vrlo otvorenu i konstruktivnu saradnju sa Ambasadom Turske, a uvjeren sam da će u narednom periodu ona biti još intenzivnija i sadržajnija, posebno na nivou glavnih gradova dvije države”, dodao je on.

Prema riječima Galipa, pored izvanrednih rezultata koje je od sticanja nezavisnosti Crna Gora ostvarila na političkom i ekonomskom planu, lider je u regionu u oblasti evropskih i evroatlanskih integracija.

“U svom mandatu ću raditi na unapređenju odnosa dvije države i još intenzivnijoj saradnji Ambasade sa upravom Glavnog grada, naročito u u oblastima gdje već postoji obostrana saglasnost za konkretizovanje dogovorenih aktivnosti. Upoznat sam sa dijelom projekata gradske uprave koji bi mogli biti interesantni privrednim subjektima iz Turske koji već posluju u Crnoj Gori, a tokom svog mandata, kao stanovnik Podgorice, posebno ću se angažovati na realizaciji projekata kojim će omogućiti veći kvalitet života građana glavnog grada”, poručio je on.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.