25.7.2024 2:53
Breaking News

Interesovanje turskih investitora za hidro-energetske projekte Morača i Komarnica

U Vladi Crne Gore u Podgorici je prošle nedjelje održan susret sa investitorima koji su zainteresovani za hidro-energetske projekte Morača i Komarnica. Radi se o turskoj kompaniji Okan Grupa i kompaniji iz Bahrejna Riyada Grupa koji su predstavljeni kao konzorcijum Rokan Holding.

Sa crnogorske strane sastanku su prisustvovali potpredsjedniik Vlade g-din Vujica Lazović, ministar ekonomije g-din Vladimir Kavarić, pomoćnici ministra ekonomije g-din Milić Čanović, g-din Marko Vujović i ambasador Crne Gore u Republici Turskoj g-din Ramo Bralić.

Investitori su upoznati sa projektima Morača i Komarnica i izrazili želju da finansiraju izgradnju i eksploataciju izgrađenog postrojenja po koncesionim uslovima. Strane su usaglasile da treba nastaviti intenzivnu komunikaciju i da investitor što prije uputi “Pismo o namjerama” Vladi Crne Gore sa preciznim terminima planiranog investicionog programa i željenim uslovima nakon čega bi se potpisao Protokol o saradnji koji će biti osnov za realizaciju investicionog projekta.

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.