16.7.2024 5:24
Breaking News

Prvi čarter let azerbejdžanskih turista za crnogorsko primorje

Saradnja sa Republikom Azerbejdžan  je u političkom i ekonomskom smislu u snažnom usponu nakon imenovanja za nerezidentnog ambasadora Crne Gore za Azerbejdžan Rama Bralića kao i nakon posjeta predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića i prethodnog predsjednika Vlade Crne Gore Igora Lukšića Azerbejdžanu i uzvratne posjete predsjednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva Crnoj Gori.

Pored rada na skorom započinjanju izgradnje turističkog kompleksa u Kumboru vrijednog 260 miliona eura, drugog po takvom konceptu u svijetu, koji će zapošljavati oko hiljadu radnika uz naporan rad Vugara Alijeva uspostavljena je čarter avio linija za dolazak turista iz Azerbejdžana na crnogorsko primorje.

U planu je da Vugar Alijev (predložen za počasnog konzula Crne Gore u Azerbejdžanu) svojim radom animira da oko 3 hiljada građana Azerbejdžana ove godine budu gosti na crnogorskom primorju. Kada turistički kompleks u Kumboru bude izgrađen on će biti pravi izazov ne samo za azerbejdžanske turiste nego i za ostale.

Prvi čarter let azerbejdžanskih tursita (njih oko stotinu) je prispio danas na aerodrom Podgorica povodom čega je upriličen  svečani doček.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.