16.7.2024 4:57
Breaking News

Intezivirati poljoprivrednu saradnju Crne Gore i Turske

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović i ambasador Turske Mehmet Niyazi Tanilir ocijenili su, tokom današnjeg susreta, da postoji dobra saradnja između dvije zemlje i obostrana spremnost da se još više intenzivira, posebno u oblasti poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja.

Ambasador Tanilir je istakao kvalitetnu saradnju koju ima sa ministarstvom poljoprivrede. Dodao je da Turska ima dobro iskustvo u oblasti poljoprivrede i ponudio ekspertsku pomoć i podršku. Govoreći o značaju edukacije, Ambasador je kazao da trenutno u Turskoj boravi preko 200 crnogorskih studenata, od kojih dva studiraju fakultete iz oblasti poljoprivrede.

Na sastanku je dogovoreno da se ojača direktna saradnja dvije zemlje kroz Memorandum o saradnji u oblasti šumarstva i vodoprivrede.

Takođe, dogovorena je podrška daljim programima edukacije poljoprivrednika kroz studijske posjete i stvaranje uslova za kreditiranje projekata u oblasti poljoprivrede uz podršku Ziraat banke.

Razgovarano je o mogućim investicijama u oblasti šumarstva i ruralnog razvoja i budućih projekata koje može da podrži Turska razvojna agencija (TIKA), posebno u sjevernom dijelu Crne Gore, navodi se i saopštenju resornog ministarstva.

www.cdm.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.