16.7.2024 5:21
Breaking News

Istanbulska berza kupuje 24,38 odsto akcija Montenegroberze!

 

Istanbulska berza kupuje 24,38 odsto akcija Montenegroberze, saznaje Portal Analitika. Svi detalji ulaska Turaka u vlasničku strukturu jedine crnogorske berze su dogovoreni  i očekuje se da će  u toku dana biti sređena neophodna papirologija, čime bi se stekli uslovi da se transakcija saldira kod Centralne depozitarne agencije.

Na vanrednoj konferenciji za novinare Montenegroberze je saopšteno da je ukupna vrijednost transkacije nešto oko 450 hiljada eura. Kupljeno je ukupno 766 akcija od ukupno šest malih akcionara među kojima je i  Monte Adria Broker.

U pitanju je prvi subjekt iz Azije koji je ušao na finansijsko tržište Crne Gore.

Mogućnost saradnje Montenegroberze i Istanbulske berze razmatrana je sredinom februara, tokom dvodnevne zvanične posjete vicepredsjednika i generalnog sekretara udruženja Evroazijskih berzi Mustafe Baltacija i direktora za međunarodne odnose Mahmuta Ajdogmusa.  Predstavnici dvije berze su se tada sastali sa vicepremijerom Vujicom Lazovićem, ministrom finansijaRadojem Žugićem, predsjednikom Komisije za hartije od vrijednosti Zoranom Đikanovićem, viceguvernerom Veliborom Miloševićem i zamjenikom direktora Centralne depozitarne agencije Miomirom Jovanovićem.

http://www.portalanalitika.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.