21.4.2024 13:22
Breaking News

Iz Turske zainteresovani za ulaganja u poljoprivredu

Turskoj kompaniji Hubtex iz Istanbula, koja se bavi plasteničarskom proizvodnjom voća i povrća, odgovara lokacija u selu Zoganje koju je Opština Ulcinj predložila. Kako navode, uradili su analizu zemljišta koja ide u prilog njihovim planovima, kao i infrastrukturna opremljenost lokacije.

 To je kazao vlasnik kompanije, Ibrahim Bujukčinir tokom današnjeg susrta sa predsjednikom Opštine Ulcinj, Nazifom Cunguom.

“Investitori, koji su u međuvremenu registrovali firmu Monten Trade DOO, potvrdili su da im odgovara lokacija koju je Opština predložila u selu Zoganje, površine 34 hektara. Ova kompanija je uradila analizu zemljišta koja ide u prilog njihovim planovima, kao i infrastrukturna opremljenost lokacije”, navodi se u saopštenju.

 Cungu smatra da bi ovaj projekat uticao na smanjenje trgovačkog deficita sa inostranstvom.

Potvdio je spremnost Opštine da maksimalno podrži investicije u poljoprivredi i obećao da će Opština odmah započeti komunikaciju sa Ministarstvom poljoprivrede kako bi spremili tender za ovo zemljište.

Sastanku su prisustvovali i sekretar Sekretarijata za održivi razvoj i prostorno planiranje, Aleksandar Dabović, i savjetnik predsjednika za promociju investicija Arslan Hajdinaga.

 

https://www.cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.