19.4.2024 23:52
Breaking News

Izložba fotografija Marubi u Ankari

Ambasada Crne Gore u RT je u saradnji sa opštinom Ćankaja (Ankara) i opštinom Ulcinj organizovala izložbu fotografija pod nazivom Marubi.

Izložbu je otvorio ambasador Bralić 28.januara o.g., obratio se prisutnima, zahvalio predsjedniku opštine Ćankaja na saradnji i stavio akcenat na kulturnu saradnju između Crne Gore i Turske koja je na izuzetno visokom nivou.

Otvaranju izložbe su prisustvovali predsjednik opštine Ćankaja Bulent Tanik, ambasadori Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije, diplomatsko osoblje, birokrate, istaknute iseljeničke porodice s prostora Crne Gore koji žive i rade u Ankari, studenti iz Crne Gore i mnogi drugi.

Projekat Marubi je model saradnje za promociju Ulcinja sa gradom Skadrom, finansiran od strane Evropske Unije i ima za cilj da promoviše kulturnu baštinu Marubi u Evropi kroz prikazivanje tradicije Crne Gore i Albanije. Izložba osim kulturnog, ima i istorijski karakter, počela je svoju promociju u Briselu, trenutno su u Ankari, nastavljaju u Budimpešti, Varšavi, Beogradu, Parizu i Italiji.

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.