20.4.2024 0:37
Breaking News

Kastratović predao akreditivna pisma predsjedniku Erdoganu

Ambasador Periša Kastratović predao je juče akreditivna pisma predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu, čime je stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u toj državi.

Predsjednik Erdogan je poželio uspješan mandat ambasadoru Kastratoviću i istakao da sa pažnjom prati napredak Crne Gore na svim poljima, posebno u oblasti evropske integracije. Na toj liniji, ocijenio je da je Crna Gora pridruživanjem NATO postala primjer drugim državama koje teže da postanu članice Alijanse.

Predsjednik Erdogan je izrazio zadovoljstvo realizovanom posjetom ministra vanjskih poslova prof. dr Srđana Darmanovića Turskoj, kao i planiranom posjetom turskog šefa diplomatije našoj državi. Takođe, predsjednik Turske je kazao da će nastojati da u što skorijem periodu posjeti Crnu Goru.

Ambasador Kastratović je naglasio da mu je privilegija i čast što predstavlja Crnu Goru u prijateljskoj državi kao što je Turska. Posebno je izrazio zadovoljstvo činjenicom što stupa na dužnost u periodu kada Crna Gora i Turska proslavljaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Ambasador Kastratović je ocijenio da postoji dinamičan politički dijalog između dvije države, dodajući da je potrebno iskoristiti brojne mogućnosti za dalje intenziviranje ekonomske saradnje.

www.portalanalitika.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.