25.5.2024 4:52
Breaking News

Kultura da unaprijedi odnose Crne Gore i Turske

Ozdemir je ukazao da je na polju ekonomije postignut značajan napredak i da je sve veća zainteresovanost turskih privrednika za ulaganja u Crnoj Gori

Kultura može da unaprijedi odnose Crne Gore i Turske, a saradnja u privredi i politici dobar je osnov za nadgradnju u kulturnoj sferi, ocijenili su potpredsjendik Skupštine Suljo Mustafić i direktor turskog kulturnog centra „Yunus Emre“, Džihan Ozdemir.

 Mustafić je na sastanku sa Ozdemirom kazao da parlamentarne grupe prijateljstava mogu značajno doprinijeti odnosu dvije države.

„Odnosi naših država napreduju u svim oblastima – privrednom, društvenom i političkom što predstavlja dobar osnov za nadgradnju u kulturnoj saradnji. Institucija ‘Yunus Emre’ biće dobar nosilac kulturne prezentacije Turske i Crne Gore, ali i činilac kulturne razmjene naših građana“, rekao je on.

 Ozdemir je ukazao da je na polju ekonomije postignut značajan napredak i da je sve veća zainteresovanost turskih privrednika za ulaganja u Crnoj Gori.

„Ono što je naša misija jeste da unaprijedimo i ojačamo kulturne veze, jer upoznavanjem kultura jačaju uzajamne simpatije. Naš centar će biti most koji spaja dvije zemlje na polju kulture“, naveo je Ozdemir.

http://www.vijesti.me/

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.