25.7.2024 2:00
Breaking News

Ambasador Turske Tanilir u posjeti Bijelom Polju

Predsjednik Skupštine Opštine Bijelo Polje Džemal Ljušković razgovarao je danas sa turskim ambasadorom u Crnoj Gori Mehmetom Nijazom Tanilirom o turskim ulaganjima u Bijelom Polju.

Predsjednik Ljušković je istakao da je turska agencija TIKA do sada pomogla brojne projekte u Bijelom Polju, naglašavajući doniranje opreme bjelopoljskom Domu zdravlja i pomoć u izgradnji škole u Godijevu i vodovoda u Gubavču.

– Takođe, Bijelo Polje je grad pobratim sa turskim gradom Burhanija sa kojim smo do sada sarađivali kada je kultura u pitanju. Nadam se da će Turska, posredstvom Ambasade u Podgorici i Agencije TIKA, podržati još projekata u Bijelom Polju, kazao je Ljušković.

Ambasador Tanilir je kazao da u Turskoj živi dosta ljudi porijeklom iz Bijelog Polja, te da Bjelopoljci koji žive u Turskoj nijesu zaboravili svoj grad.

– Nadam se da ćemo u narednom periodu ostavriti saradnju u kulturi i ekonomiji, kazao je Tanilir.

Tanilir je danas u Bijelom Polju učestvovao na tribini „Integracija Crne Gore u NATO“, koju su organizovali Uprava za kadrove i vladin Komunikacioni tim za NATO i on kaže da je NATO jedan odbrambeni pakt, koji omgućava kišobran sigurnosti svojim članicama.

– Danas je najvažnije uspostaviti bezbjednost. Jer bez bezbjednosti nema ni stabilnosti. Ukoliko nema stabilnosti, nema razvoja i blagostanja. Ulaskom u NATO, Crna Gora će biti bezbjedna i stabilna zemlja, što će uticati na dolazak investitora u Crnu Goru, kazao je Tanilir.

 

http://www.bijelopolje.co.me/

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.