01.3.2024 18:27

Kvalitetna saradnja Glavnog grada i Instituta Yunus Emre

“Potvrđena je obostrana spremnost da se saradnja koja doprinosi razvoju kultura dvije prijateljske države, dodatno produbi kroz zajedničke aktivnosti i u partnerskom odnosu”Glavni grad i Turski kulturni centar imaju kvalitetnu saradnju koju je moguće produbiti kandidovanjem projekata i razvojnih prioriteta od obostranog značaja, ocijenjeno je na sastanku gradonačelnika Podgorice i vršioca dužnosti direktora Instituta, Đana Guraija.

Iz PG Biroa je saopšteno da je na sastanku konstatovano da je saradnja Glavnog grada i Instituta kvalitetna i da će se nastaviti u narednom periodu.

“Potvrđena je obostrana spremnost da se saradnja koja doprinosi razvoju kultura dvije prijateljske države, dodatno produbi kroz zajedničke aktivnosti i u partnerskom odnosu”, kaže se u saopštenju.

Vuković je naveo da je Institut od prvog dana partner na Sajmu knjiga, kao i kroz projekte Kulturno-informativnog centra (KIC) Budo Tomović.

“Saradnja sa organizacijama i Ambasadom Turske je za rezultat imala, između ostalih, i rekonstrukciju Sat Kule i Trga Bećir bega Osmanagića, uz podršku Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA)”, rekao je Vuković.

Gurai je kazao da Institut ima za cilj da kroz obučavanje akademičara i istraživača na polju turskog jezika, istorije, kulture, umjetnosti i muzike doprinese i sertifikovanim programima realizuje primjere obrazovne prakse.

“Posredstvom naučnih projekata, kulturnih aktivnosti i kurseva Turski kulturni centri Yunus Emre nude mogućnost upoznavanja turske kulture, jačanja prijateljskih odnosa između Turske i drugih država“, dodao je Gurai.

Na sastanku je zaključeno da postoji prostor za produbljivanje saradnje, kandidovanjem projekata i razvojnih prioriteta od obostranog značaja.

 

Vijesti.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Mišićno-koštani sistem: Ortopedi vrhunske klase Ortopedija je oblast medicine specijalizovana za dijagnostikovanje, liječenje i prevenciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.