23.4.2024 9:58
Breaking News

Marković i Ozan: Veliko interesovanje turskih kompanija za Crnu Goru

Crna Gora i Turska razvijaju snažne prijateljske i partnerske odnose koje dodatno žele podstaći jačanjem ekonomske saradnje, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i novoimenovane ambasadorke Turske Songul Ozan.

Marković je rekao da Crna Gora pored strateških prioriteta još snažnije i jače radi na razvoju ekonomije.

<<<Šta Turke dovodi u Crnu Goru?<<<

On je dodao da je važno nastaviti sa visokim stopama ekonomskog rasta, otvaranju novih radnih mjesta i privlačenju stranih investicija.

Pojačano interesovanje turskih kompanija za ulaganja u Crnu Goru ocijenjeno je pozitivnim, a ambasadorka Ozan je kazala da je naša država sve popularnija u Turskoj, kako po pitanju  turističkih tako i ekonomskih potencijala.

Dodala je da su turske kompanije zainteresovane za ulaganja u aerodrome, poljoprivredu, zdravstvo i tekstilnu industriju.

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora ima konstruktivnu ulogu u regionu, te da uvijek djeluje u pravcu postizanja kompromisa kroz dijalog.

Ambasadorka Ozan je posebno istakla multietnički i multikonfesionalni sklad koji Crna Gora tradicionalno gaji.

Partnerstvo dvije države, kako je kazao premijer, biće dalje snaženo i kroz aktivnosti u NATO-u, gdje kao saveznice Crna Gora i Turska mogu doprinijeti očuvanju demokratskih tekovina.

Marković je naglasio i da međusobne veze dvije države jača i crnogorska dijaspora u Turskoj: „To je još jedan snažan element koji nas spaja i učvršćuje naše veze“.

 

https://www.cdm.me

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.