14.7.2024 3:21
Breaking News

Mediteranske igre: Crna Gora savladala Tursku

Problema je bilo u prvih 15-ak minuta, Turska je igrala agresivno, na momente i grubo, a kada su tehnika i rukometno znanje došli do izražaja dileme nije bilo – Crna Gora je ostvarila drugu pobjedu na Mediteranskim igrama, rezultatom 33:21 (17:12).

„Lavice“ kao da nisu očekivale da će turske igračice u meč ući sa nadom da mogu da naprave iznenađenje, do sredine poluvremena primile isti broj golova kao za 30 minuta jučerašnjeg duela sa Srbijom.

„Bilo je malo problema sa odbranom na startu, primili neke lake golove, imali nekoliko promašaja, ali brzo je sve došlo na svoje. Mislim da su i ti promašaji posljedica dekoncentracije, jer ne igramo često sa ekipama poput Turske“, kazala je Jelena Despotović.

Neizvjesnosti, naravno, nije bilo, razlika u kvalitetu je velika.

Kada se stabilizovala odbrana, uslijedili su pogoci iz tranzicije, pa se Crna Gora prvo odlijepila, a zatim samo povećavala razliku, dok se entuzijazam Turkinja polako gasio…

„Najbitnija je pobjeda, kao i da su sve djevojke igrale, da dijelimo minutažu, jer zna se šta želimo ovdje.

Iako su u nastavku imale sedam promašenih zicera iz kontre, a četiri puta pogodile stativu, djevojke Pera Johansona u 50. minutu došle su do dvocifrene prednosti (28:18), kao znak apsolutne premoći na terenu…

„Bile smo malo umorne jučerašnjeg meča sa Srbijom, zato smo možda i slabije počele. Kada smo uhvatile ritam, učvrstile odbranu, stigli su golovi iz kontri i polukontri, tako da je sve bilo lakše“, rekla je Sanja Premović.

Crna Gora sjutra u 10 sati igra sa Egiptom.

„Još jedan meč sličnog tipa. Imamo visoke ciljeve na Mediteranskim igrama, ali idemo korak po korak, da rastemo iz meča u meč, da se uigravamo i razigravamo. Iako ima novih djevojaka, sve dolazimo iz istog sistema, proces prilagođavanja je lakši, a nema ljepšeg osjećaja nego igrati i pobjeđivati u dresu nacionalnog tima“, naglasila je Premović.

Crna Gora – Turska 34:21 (17:12)

Taragona – Dvorana ,,Vendrel“. Gledalaca: 50. Sudije: Garsija i Rodriges (Španija). Isključenja: Crna Gora 8, Turska 6 minuta. Sedmerci: Crna Gora 7 (7), Turska 4 (3).

CRNA GORA: Bulatović, Konatar, Godeč 2, Jauković, Marinović (11 odbrana), Agović 1, Nenezić (5 odbrane), Knežević 2, Vukčević 2, Ujkić 6, Premović 9 (7), Muratović, Pavićević 4, Despotović 3, Grbić 5.

TURSKA: Goker , Bodogan 4, Akgun 2, Sakičan, Kabak 1, Karameke 1, Jilmaz 1, Gulejuz, Iskit 4, Koskun, Durdu (9 odbrana), Sahin 4 (4), Bejkurt, Guler 1, Kalisakn 2, Sarikaja 1.

Vijesti.me

Foto:RSCG

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.