25.5.2024 3:29
Breaking News

Ministar carine i trgovine Republike Turske u posjeti Crnoj Gori

Predsjednik Vlade Milo Đukanović primio je danas ministra carine i trgovine Republike Turske Hajatija Jazicija, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je Portalu Analitika iz Vladinog biroa za odnose s javnošću.

-Posjeta ministra carine i trgovine Republike Turske predstavlja snažan doprinos jačanju ekonomske međudržavne saradnje- ocijenio je premijer Đukanović.

Ističući zadovoljstvo saradnjom u gotovo svim oblastima, predsjednik Vlade ukazao je i na značaj Sporazuma o carini, koji će dodatno olakšati komunikaciju i unaprijediti potencijale za dalju privrednu i ekonomsku saradnju Crne Gore i Turske.

-Podsjetivši na pozitivna iskustva saradnje sa turskim investitorima, premijer je iskazao spremnost i otvorenost Crne Gore za nastavak partnerstva kroz realizaciju najvažnijih razvojnih projekata. Ministar u Vladi Republike Turske kazao je da je interesovanje turskih investitora interes obje države, naglasivši da će na temelju izuzetno dobrih odnosa dvije države, saradnja biti nastavljena i unaprijeđena. Ministar Jazici čestitao je Crnoj Gori na uspjesima u procesu evropskih i evroatlantskih integracija, ističući da će ta država nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori i u toj oblasti- zaključuje se u saopštenju.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.