01.3.2024 19:10

Da li Ziraat banka otvara filijalu u Crnoj Gori

Ambasador Bralić je ovih dana imao intezivne razgovore na raznim nivoima o otvaranju Zirat Banke u Crnoj Gori.

Imao je važan sastanak sa generalnim direktorom Zirat Banke Huseinom Ajdinom njegovim zamjenikom Osmanom Arslanom i članom Odbora direktora Feyzi Ćuturom.

Sastanak je prošao u  atmosferi dobrog razumijevanja na temu iznalaženja modela otvaranja Banke čije je otvaranje veliki preduslov privlačenju turskih investicija u Crnoj Gori i osnaživanje njena razvoja. Poslovodstvo Zirat Banke je pokazalo razumijevanje za pomenute zahtjeve i iskrene želje da se turska banka instalira u Crnoj Gori i na kraju prihvatilo i predložilo da otvori banku u Crnoj Gori s punim bankarskim kapacitetom -ne kao filijalu Zirat banke iz Sarajeva- i time učini ekonomsku saradnju i investicionu aktivnost turskih kompanija realnijom i efikasnijom.

Poslovodstvo Banke je iskazalo da nemaju praksu kupovine banaka jer im je predlagana i ta mogućnost. Zatražili su da im se dostave propisi Crne Gore koji regulišu otvaranje banaka i odredili -zadužili zamjenika generalnog direktora Osmana Arslana da radi na otvaranju Banke čime su pokazali da odluku smatraju donešenom.

Ambasador je intezivirao rad na otvaranju Banke nakon sastanka sa političkih konsultacija ambasadora s političkim rukovodstvom CG, kada je čuo potrebu i želju da Zirat Banka ili neka druga  otvori svoju banku shodno crnogorskim propisima.

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.