25.7.2024 2:24
Breaking News

Ministar Šehović se sastao sa ambasadorom Turske, predstavnicima Agencije TIKA i direktorom Turskog kulturnog centra

Ministar prosvjete dr Damir Šehović primio je , 15. decembra ambasadora Republike Turske u Crnoj Gori Nj. E. Serhata Galipa, koordinatora Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA Ahmeta Altuna i direktora Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ Džihana Ozdemira sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti obrazovanja.

Ministar Šehović je izrazio zadovoljstvo zbog odlične saradnje dviju zemalja naročito na polju obrazovanja i zahvalio predstavnicima Republike Turske što su prepoznali važnost ulaganja u obrazovni sistem. On je naglasio da je Vlada Crne Gore do sada znatno ulagala u infrastrukturu obrazovnih ustanova u čemu je imala i veliku podršku Agencije TIKA i Republike Turske. “Ulaganje u obrazovni sistem predstavlja najbolju investiciju za budućnost jedne države”, rekao je Šehović ističući da će aktivnosti Ministarstva prosvjete i u narednom periodu biti usmjerene na podizanje kvaliteta obrazovanja.

Ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Nj. E. Serhat Galip čestitao je ministru Šehoviću stupanje na dužnost i izrazio nadu da će saradnja biti dobra kao i do sada. On je rekao da će Republika Turska nastaviti da ulaže u crnogorski obrazovni sistem.

Koordinator Agencije TIKA Ahmet Altun naglasio je da će Agencija nastaviti da pruža podršku Ministarstvu prosvjete posebno u oblasti školske infrastrukture.

Direktor Turskog kulturnog centra „Yunus Emre“ Džihan Ozdemir upoznao je ministra Šehovića sa misijom ove ustanove, i istakao da je upravo ona most koji spaja dvije zemlje na polju kulture i obrazovanja.

Sagovornici su se saglasili da u narednom periodu treba još više jačati saradnju u oblasti visokog obrazovanja, a posebno u dijelu mobilnosti studenata.

Na sastanku je takođe bilo riječi i o mogućnostima izučavanja turskog jezika kao izbornog predmeta u pojedinim školama.

 

Ministarstvo prosvjete Crne Gore

 

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.