25.5.2024 5:03
Breaking News

Ministarstvo finansija: Turski investitori zainteresovani za ulaganja u Crnu Goru -Ekonomija

Ministar finansija Radoje Žugić, sa saradnicima, primio je danas u posjetu delegaciju turskih bankara predstavnika najveće turske banke – Türkiye Is Bankasi i privrednika – Gintas Insaat Taahüt.

Ministar Žugić upoznao je članove delegacije sa aktuelnom ekonomskom situacijom u Crnoj Gori i nastojanjima Vlade Crne Gore da stvori pretpostavke za dinamiziranje ekonomskog rasta i da, kroz stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta, nastavi sa privlačenjem stranih investicija. Ministar je gostima prezentovao mogućnosti ulaganja u Crnu Goru, prvenstveno u oblasti saobraćaja, turizma energetike i poljoprivrede.

Predstavnici bankarskog sektora i privrede Turske iskazali su interesovanje za ulaganjem u Crnu Goru, naglasivši da im je posebno interesantan sektor turizma, kao i bankarski sektor.

Sagovornici su veoma pozitivno ocijenili dosadašnje odnose dviju zemalja i dogovorili intenzivnu komunikaciju u narednom periodu, u cilju razmatranja mogućnosti za realizaciju konkretnih projekata – saopštila je služba za odnose sa javnošću Ministarstva finansija.

Check Also

Kalkavan: Turske investicije u Crnoj Gori porasle za 150 miliona što pokazuje da vjerujemo u stabilnost i prosperitet vaše zemlje

Potencijal saradnje između Republike Turske i Crne Gore je ogroman i još uvijek nije dovoljno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.