17.4.2024 23:54
Breaking News

NA IFTARU U GUSINJU PREKO 2000 LJUDI

Oko 2.200 vjernika i drugih gostiju bilo je prisutno sinoć iftarskoj večeri u Gusinju organizovanoj na otvorenom pod nazivom “Bratstvo ne poznaje granice”.

Večeru je organizovala opština Bajrampaša iz Turske u saradnji sa najmlađom crnogorskom opštinom, a posebnu zaslugu za ovaj događaj ima Islamska zajednica u Crnoj Gori, na čelu sa reisom Rifatom ef. Fejzićem.

Predsjednica opštine Gusinje Anela Čekić zahvalila se opštini Bajrampaša za organizaciju iftarske večeri.

“Obzirom da Crna Gora i Turska gaje dobre prijateljske odnose, vjerujemo da će opština Bajrampaša i ekonomski podržati našu opštinu u budućem periodu”, istakla je Čekić.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić kazao je da mu je drago što se iftar organizuje baš u ovoj opštini koju krase prirodne ljepote.

“Ova manifestacija nije samo vjerskog već i kulturnog karaktera, i dobar znak početka ekonomske saradnje opština Gusinje i Bajrampaše iz Turske”, istakao je Fejzić.

Večeri je prisustvovao i potpredsjednik Vlade Rafet Husović koji je kazao da je Ramazan poseban u životu svakog muslimana, mjesec prijateljstva, druženja i radosti, u kojem se dobro djelo dvostruko nagrađuje.

“Imamo dobru islamsku zajednicu  koja kao takva ima punu podršku Vlade Crne Gore, jer svojim aktivnostima doprinos i  uspostvljanu prijateljskih odnosa sa drugim narodima i uspostavljanu mostova saradnje i trajnog prijateljstva”, naglasio je on.

Ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip poželio je srećne ramazanske dane  “jer je ovo mjesec prijateljstva, druženja i radosti”.

Glavni koordinator opštine Bajrampaša Sulejman Sandžak kazao je da se organizovanjem ove vjerske manifestacije upoznaju mnogi gradovi, njihovi običaji i kultura.

“A što je najbitnije uspostavljamo mostove sradnje i prijateljstva”, dodao je Sandžak.

Iftarskoj večeri u Gusinju, priustvovali su i predstavnici drugih konfesija, susjednih opština, kao i vjernici iz Plava, Rožaja i drugih gradova.

 

www.monteislam.com

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.