26.5.2024 14:00
Breaking News

Na međunarodnom simpozijumu medija u Antaliji učestvuju predstavnici medija iz Crne Gore

U Republici Turskoj u glavnom gradu turizma Antaliji je u organizaciji Turske radio televizije TRT počeo međunarodni simpozijum medija na kojem učestvuju predstavnici i iz Crne Gore. Simpozijum će trajati do 29 novembra 2016. godine na kojem će eksperti treneri na televiziji, radiju, novim medijima podijeliti sa novinarima iz cijelog svijeta svoja iskustva. Ovo je četvrti trening TRT-a, 2015.god. je učestvovalo 115 novinara iz 47 zemalja svijeta dok je ove godine pomenutom simpozijumu prisutno 130 učesnika iz 44 zemlje. Crnu Goru na pomenutom simpozijumu predstavljaju novinari i predstavnici RTCG, Radio Elita iz Ulcinja, Radio Petnjica i Portala crnagoraturska.

Prvog dana simpozijuma učesnicima se obratio generalni direktor TRT-a Šenol Goka, koji je dao akcenat na nova dostignuća u oblasti medija kao i pojasnio učesnicima iz cijelog svijeta šta se dešavalo 15 jula ove godine za vrijeme puča koji se desio u Republici Turskoj. U obraćanju je naglasio važnost medija i prenošenje tačnih informacija javnosti kao i pojedinačne primjere junaka koji su spriječili državni udar pomenute noći u Turskoj.

Simpozijum je organizovan od strane TRT Turske radio televizije a doprinos pomenutom simpozijumu je imala i Turska Agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA.

 

crnagoraturska.com

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …