21.4.2024 12:43
Breaking News

Sastanak Direktora TRT sa novinarima balkanskih zemalja u Antaliji

Večeras je u Antaliji održan sastanak Direktora TRT Šenola Goke sa predstavnicima medija sa Balkana, a u okviru skupa koji se održava u organizaciji Nacionalne turske radio-televizije. Pored ostalih balkanskih zemalja na sastanku su bili predstavnici iz Crne Gore i to iz Radio-televizije Crne Gore, radio stanica Petnjica i Elita iz Ulcinja kao i predstavnik portala crnagoraturska.com.

Svi učesnici su imali mogućnost prezentovanja i postavljanja pitanja direktoru Turske radio-televizije. Istaknute su prednosti ovakvih dešavanja i razmjene iskustava i kontakata, a najviše je bilo riječi u podršci u opremi koju nudi TRT partnerima sa Balkana.

Značajno učešće na sastanku su imali Saudin Racic sa radija Petnjice, koji je istakao probleme promovisanja bošnjačke kulture u crnogorskim medijima i Jasmin Spahić u ime portala crnagoraturska.com koji je predstavio ukupnu saradnju koju ima Crna Gora sa Turskom i ukazao na nedovoljnu promociju te saradnje kako u medijima u Crnoj Gori tako i u Turskoj.

Značajno učešće iz regiona imali su predstavnici iz Makedonije, Bosne iz Hercegovine, direktor Televizije Sarajevo Elvir Resic kao i predstavnici radija Bir iz Sarajeva.

Skup se održava u Antaliji u mjestu Belek Serik u hotelu Sentido Zeynep Hotels & Resorts nedaleko od mjesta gdje je prošle godine održan skup G-20 najrazvijenijih zemalja svijeta.

 

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.