23.4.2024 10:34
Breaking News

Nakon rekonstrukcije: Sahat-kula postaje i vidikovac

Nedavno je objavljeno da će Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori finansirati rekonstrukciju Sahat – kule i Trga Bećir-bega Osmanagića.

Šef biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici glavnog grada Vladimir Rajičićnajavio je za Pobjedu da će posjetioci moći da se popnu do vrha kule, odakle se pruža jedan od najljepših pogleda na praktično čitav grad i okolinu. ­

Jedan od simbola Podgorice uskoro će dobiti novo ruho, ali precizan datum početka radova još se ne zna. Kada će početi adaptacija trga i Sahat ­ kule najvjerovatnije će biti poznato već tokom ove sedmice. Unutrašnjost Sahat kule će prvi put biti otvorena za posjeti o ce i nadamo se da će ona na taj način postati svojevrsna turistička atrakcija. Inače, riječ je o vrlo interesantnoj unutrašnjosti jednog starog objekta, sagrađenog u 17. vijeku, tako da nema sumnje da će privući pažnju turista i gostiju našeg glavnog grada, ali i samih Podgoričana“, istakao je Rajčić.

Šef biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici glavnog grada najavio je da će na trgu biti uređene i zelene površine, a naći će se mjesta i za punktove na kojima bi zanatlije mogli da prodaju svoje rukotvorine. Biće to, kaže Rajčić, svojevrstan podstrek i šansa za male preduzetnike i zanatlije da se predstave široj javnosti.

http://portalanalitika.me/

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.