01.3.2024 18:28

Odlični odnosi s Turskom

Crna Gora i Turska imaju odlične odnose, a saradnja ministarstava pravde od posebnog značaja je za ostvarivanje vladavine prave, kazao je predsjednik Filip Vujanović.

Šefa države, koji boravi u Turskoj, u ime predsjednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana, dočekao je ministar pravde Turske Kenan Ipek.

“Vujanović je iskazao zadovoljstvo dobrim odnosima Crne Gore i Turske u kojoj je saradnja dvije Vlade i u okviru njih ministarstva pravde od posebnog značaja za ostvarivanje vladavine prava, a posebno u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije”, navodi se u saopštenju.

Vujanović je, kako su kazali iz njegovog kabineta, prisustvovao je svečanoj Sesiji, gdje je imao kratak susret sa predsjednikom Vlade Republike Turske Ahmetom Davutogluom koji je za visoke zvanice organizovao ovu Sesiju povodom obilježavanja stogodišnjice bitke kod Čanakale.

Vujanović je u Istanbulu razgovarao i sa predsjednikom Makedonije, Đorđom Ivanovim.

Vujanović i Ivanov su konstatovali sadržajne, intezivne i vrlo bliske odnose Crne Gore i Makedonije, ocjenjujući da ih treba dalje unapređivati posebno u sferi ekonomije.

“Naglasili su potrebu boljeg povezivanja regiona kroz infrastrukturne projekte uz snažnu podršku EU. U tom smislu iskazali su zadovoljstvo nedavnom zajedničkom izjavom Predsjednika Vlada država zapadnog Balkana u Briselu, kojom je upravo naglašena potreba povezivanja regiona kroz infrastrukturne projekte naročito u oblasti saobraćaja i energetike”, navodi se u saopštenju. (Portal RTCG)

http://portalanalitika.me/

Check Also

Turska lansirala svog prvog astronauta u svemir

Turkiye ulazi u historiju svemira lansiranjem svog prvog astronauta Turski poduhvat u kozmičko istraživanje s …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.