25.7.2024 2:02
Breaking News

Vujanović na proslavi stogodišnjice bitke kod Čanakale

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović prisustvovao je danas u Instanbulu svečanoj Sesiji povodom obilježavanja stogodišnjice bitke kod Čanakale, gdje je imao kratak susret sa predsjednikom Vlade Turske Ahmetom Davutogluom.

Vujanovića je u ime predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana dočekao ministar pravde Kenan Ipek.

“Vujanović je iskazao zadovoljstvo dobrim odnosima Crne Gore i Turske u kojoj je saradnja dvije Vlade i u okviru njih ministarstva pravde od posebnog značaja za ostvarivanje vladavine prava, a posebno u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije“, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

Vujanović je u Istanbulu imao sastanak sa predsjednikom Makedonije Đorđom Ivanovim, gdje su predsjednici konstatovali sadržajne, intezivne i vrlo bliske odnose Crne Gore i Makedonije, ocjenjujući da ih treba dalje unapređivati posebno u sferi ekonomije.

“Naglasili su potrebu boljeg povezivanja regiona kroz infrastrukturne projekte uz snažnu podršku EU. U tom smislu iskazali su zadovoljstvo nedavnom zajedničkom izjavom predsjednika Vlada država zapadnog Balkana u Briselu, kojom je upravo naglašena potreba povezivanja regiona kroz infrastrukturne projekte naročito u oblasti saobraćaja i energetike“, saopšteno je iz Vujanovićevog kabineta.

 

http://www.cdm.me/

Foto: ademciftcioglu.tr.gg

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.