24.9.2023 9:44
Breaking News

Otvoren konkurs za dodjelu “Stipendija Turske” za osnovne studije

Turska otvara vrata svojih univerziteta, koji nude obrazovanje prema međunarodnim standardima.

“Stipendije Turske” su velika prilika za sve one koji žele studirati u Turskoj.

“Stipendije Turske” je stipendijski program za studente u visokoškolskom obrazovanju, koji  u cilju razvijanja dobrih odnosa sa drugim zemljama finansira Vlada Republike Turske.

Stipendijski program pruža više opcija stipendija za kandidate koji žele studirati u Turskoj, među kojima su stipendijski program Balkan, zemlje turkofonskog područja, crnomorsko područje, Turska-Afrika i dr.

Studenti sa ovom stipendijom imaju pravo na mjesečnu stipendiju, besplatan smještaj u državnim studentskim domovima, zdravstveno osiguranje, ne plaćaju školarinu, a dobijaju i jednokratnu finansijsku pomoć za troškove prijevoza pri dolasku u Tursku, kao i pri povratku u domovinu.

Svi oni koje uđu u program ” Stipendije Turske”  za osnovne dodiplomske studije , a ne govore turski jezik, imaju pravo na kurs turskog jezika u trajanju od godinu dana.

Prijave se vrše isključivo preko interneta. Više detalja o stipendijskom programu “Stipendije Turske” možete pronaći na web stranicama: www.trscholarships.org, www.turkiyeburslari.gov.tr.

Trt Bosanski

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.