14.6.2024 1:10
Breaking News

Otvoren Počasni konzulat Crne Gore u Azerbejdžanu

Uz svečanu ceremoniju presijecanja vrpce u Bakuu je u decembru mjesecu otvoren prvi Počasni konzulat Crne Gore u Azerbejdžanu. Za počasnog konzula je izabran Vugar Alijev, državljanin Azerbejdžana, koji je prije početka obavljanja funkcije počasnog konzula organizovao prve čarter letove između Bakua i Podgorice u ljetnjem periodu 2013.godine.

Počasni konzulat je svečano otvoren od strane ambasadora Crne Gore u Republici Turskoj Rama Bralića, koji ujedno obavlja funkciju nerezidentnog ambasadora Crne Gore za Republiku Azerbejdžan.

Zgrada Počasnog konzulata Crne Gore u Bakuu se nalazi na najprestižnijem mjestu glavnog grada Azerbejdžana tzv.”Icheri Sheher”-Old city. S otvaranem Počasnog konzulata u Bakuu su produbljeni odnosi između Crne Gore i Azerbejdžana. Za vrlo kratko vrijeme Crna Gora i Azerbejdžan su ostvarili nekoliko važnih projekata za Crnu Goru kao što su početak investicije Resorta u Kumboru, Kraljev park u Podgorici i Dječiji vrtić u Bijelom Polju.

Svečanom prijemu su prisustvovali parlamentarci Republike Azerbejdžana, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i ostalih ministarstava, predstavnici iz kabineta predsjednika Azerbejdžana Alijeva, predstavnici diplomatskog kora zemalja kao što su: UAE, Bjelorusija, Katar, Velika Britanija, Ruminija, Turska, Japan, Kazakistan, Srbija, SAD, Moldavija, Hrvatska, Avganistan, Norveška, Austrija, Bugarska, Rusija, Grčka, Izrael, Maroko, Palestina i mnogi drugi.

 

Check Also

Burhan Genç: Turske investicije u Crnoj Gori neprekidno rastu posljednjih godina

Crna Gora možda ima manju veličinu tržišta, ali ima strateški položaj kao ulazna kapija ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.