19.4.2024 23:39
Breaking News

Podgorica: Otvorena Privredna komora Turkiye u Crnoj Gori

Svečanom otvaranju kancelarija Privredne komore prisustvovali su crnogorski premijer, potpredsjednik Vlade, turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan, turski ambasador u Crnoj Gori,  i predstavnici turskih organizacija i institucija u Crnoj Gori.

U Podgorici je otvorena Privredna komora Turkiye u Crnoj Gori, koja će okupiti turske privrednike koji posluju u ovoj državi, ali i biti servis za unapređenje privredne saradnje dvije zemlje.

Svečanom otvaranju kancelarija Privredne komore Turkiye u Crnoj Gori prisustvovali su crnogorski premijer Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović, ministar vanjskih poslova Turkiye Hakan Fidan, turski ambasador u Crnoj Gori Baris Kalkavan, kao i predstavnici turskih organizacija i institucija u Crnoj Gori.

Abazović je poželio uspjeh u radu Privrednoj komori Turkiye u Crnoj Gori.

“Velika je čast i zadovoljstvo što je Turska (Turkiye), kao dokazani prijatelj Crne Gore, otvorila kancelariju privredne komore u Podgorici. To je kruna dobrih političkih odnosa, koji se mogu nazvati i bratskim. Iskazujemo punu podršku razvoju biznisa između dvije zemlje”, rekao je premijer Crne Gore.

Abazović je kazao da crnogorski građani najčešće koriste aerodrom u Istanbulu za odlazak na druge destinacije, ali i za dolazak u Crnu Goru.

“Dolazak drugog turskog avio operatera u Crnu Goru samo je dokaz da će frekvencija putnika da se poveća, što otvara perspektive za biznis i razvoj turizma. Crna Gora je teritorijalno mala, ali nudi velike mogućnosti. Siguran sam da će turske kompanije pronaći svoje mjesto kada je u pitanju izgradnja velikih projekata u saobraćaju i turizmu, ali i da će ovo pospješiti naše dobre kulturne odnose”, naglasio je Abazović.

Također, uputio je čestitke novoj Vladi Turkiye i njenom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, sa željom da se nastavi dobar odnos prema državama Balkana.

TRT

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.