26.9.2023 14:27
Breaking News

Podgorica: Otvorena Privredna komora Turkiye u Crnoj Gori

Svečanom otvaranju kancelarija Privredne komore prisustvovali su crnogorski premijer, potpredsjednik Vlade, turski ministar vanjskih poslova Hakan Fidan, turski ambasador u Crnoj Gori,  i predstavnici turskih organizacija i institucija u Crnoj Gori.

U Podgorici je otvorena Privredna komora Turkiye u Crnoj Gori, koja će okupiti turske privrednike koji posluju u ovoj državi, ali i biti servis za unapređenje privredne saradnje dvije zemlje.

Svečanom otvaranju kancelarija Privredne komore Turkiye u Crnoj Gori prisustvovali su crnogorski premijer Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović, ministar vanjskih poslova Turkiye Hakan Fidan, turski ambasador u Crnoj Gori Baris Kalkavan, kao i predstavnici turskih organizacija i institucija u Crnoj Gori.

Abazović je poželio uspjeh u radu Privrednoj komori Turkiye u Crnoj Gori.

“Velika je čast i zadovoljstvo što je Turska (Turkiye), kao dokazani prijatelj Crne Gore, otvorila kancelariju privredne komore u Podgorici. To je kruna dobrih političkih odnosa, koji se mogu nazvati i bratskim. Iskazujemo punu podršku razvoju biznisa između dvije zemlje”, rekao je premijer Crne Gore.

Abazović je kazao da crnogorski građani najčešće koriste aerodrom u Istanbulu za odlazak na druge destinacije, ali i za dolazak u Crnu Goru.

“Dolazak drugog turskog avio operatera u Crnu Goru samo je dokaz da će frekvencija putnika da se poveća, što otvara perspektive za biznis i razvoj turizma. Crna Gora je teritorijalno mala, ali nudi velike mogućnosti. Siguran sam da će turske kompanije pronaći svoje mjesto kada je u pitanju izgradnja velikih projekata u saobraćaju i turizmu, ali i da će ovo pospješiti naše dobre kulturne odnose”, naglasio je Abazović.

Također, uputio je čestitke novoj Vladi Turkiye i njenom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu, sa željom da se nastavi dobar odnos prema državama Balkana.

TRT

Check Also

Novosti iz Acibadema

forMRIdian donosi jasne prednosti svim pacijentima oboljelim od raka prostate Acıbadem, predstavlja vodeću zdravstvenu grupaciju …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.