14.7.2024 4:14
Breaking News

Turkish Airlines ponovo izabran za najboljeg avioprevoznika u Evropi

Osmu godinu zaredom Turkish Airlines je proglašen najboljom aviokompanijom u Evropi, pokazuju rezultati agencije za ocjenjivanje avio-saobraćaja Skytrax.

Kompanija je takođe dobila nagrade za najbolju ekonomsku klasu ugostiteljstva, najbolju aviokompaniju u Južnoj Evropi i najbolje sjedište ekonomske klase u Evropi na World Airline Awards.

Istraživanje je uključilo odgovore od preko 20 miliona korisnika usluga.

“Ova nagrada jača vodeću poziciju našeg glavnog prevoznika u sektoru. Nastavićemo poboljšavanje standarda naših usluga i pružati najbolje moguće iskustvo našim gostima”, rekao je izvršni direktor Turkish Airlinesa, Bilal Ekşi.

Nagrade, poznate kao “Oskari vazduhoplovne industrije”, objavljene su na događaju održanom u pariskom Muzeju vazduhoplovstva i svemira.

Na dodjeli nagrada, Qatar Airways je izgubio titulu najbolje svjetske aviokompanije u 2023. godine od Singapore Airlinesa i zauzeo drugo mjesto.

Japanski All Nippon Airways bio je treći najbolji avioprevoznik na svijetu, Emirates je bio četvrti, a Japan Airlines peti.

Turkish Airlines je porastao za jedno mjesto i postao šesta najbolja aviokompanija na svijetu od preko 325 aviokompanija uključenih u rezultate istraživanja.

Turkish Airlines je rangiran kao osmi najjači brend avioprevoznika na svijetu, prema istraživanju konsultantske kuće Brand Finance za procjenu i strategiju u maju, prenosi SEEbiz.

Kompanija posluje i na crnogorskom tržištu.

investitor.me

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.