14.7.2024 2:56
Breaking News

Podgorica: Otvoreno predstavništvo Klinike Adžibadem

U Podgorici je 2 aprila 2015 godine otvoreno predstavništvo Klinike Adžibadem čime će, kako je saopšteno, biti omogućeno brže i lakše liječenje pacijenata iz Crne Gore u Turskoj.

Dikrektor Fonda za zdravstveno osiguranje Kenan Hrapovic kazao je na svečanom otvaranju predstavništva da Fond od 2013. godine uspješno sarađuje sa Adžibadem zdravstvenom grupacijom.

“Ta saradnja je iz godine u godinu bila sve bolja, a troškovi te renomirane klinike prema našem Fondu sve niži“, istakao je Hrapović.

Kako je saopšteno, zahvaljajući novootvorenom predstavništvu, svi zainteresovani građani Crne Gore biće od danas u prilici da lakše i brže dođu do željenje informacije, kao i da saznaju sve neophodne detalje o mogućnostima liječenja u Turskoj.

Predstavnica Adžibadem za Balkan, Severdžan Eralp, pojasnila je da Predstavništvo za sve pacijente sa ovih prostora organizuje odlazak u Adžibadem, rezerviše avio karte, organizuje doček na aerodromu i besplatan prevoz na relaciji aerodrom-hotel-bolnica u Turskoj.

“Da bi olakšali komunikaciju, obezbijeđena je i usluga prevodioca tokom boravka u bolnici. Nakon liječenja ili operacije organizovan je i povratak pacijenta kući. Preko predstavništva pacijenti ostaju u kontaktu sa ljekarom i poslije povratka iz bolnice, da bi se pratio njihov oporavak do potpunog izlječenja“, navela je Eralp.

Kako je saopšteno iz Predstavništva, Turska prednjači u svjetskoj medicini u liječenju tumora „gama nožem“ ili „sajber nožem“, što je nova generacija tehnologije.

“A pored ovoga prepoznatljivi su i po transplantacijama jetre, bubrega i koštane srži, onkološkoj ginekologiji, kompleksnoj neurohirurgiji, robotskoj hirurgiji, kardiohirurgiji i uspješnim umjetnim oplodnjama”, kaže se u saopštenju.

 Do sada je u Adžibadem-u u Turskoj omogućeno liječenje tumora najsavremenijim metodama i tehnikama za preko hiljadu pacijenata iz Srbije, 300 iz Crne Gore i 250 iz Republike Srpske.

Pacijenti su, kako je pojašnjeno, prije svega odlazili u Adžibadem na radiohirurske i kardiohirurške intervencije, ali i na druga onkološka i hematološka liječenja, kao i na operacije iz oblasti opšte hirurgije i dječije neurohirurgije.

Adžibadem je vodeći zdravstveni sistem u Turskoj, koji posluje od 1991. godine i obezbjeđuje detaljnu dijagnostiku i liječenje kako turskim državljanima tako i međunarodnim pacijentima koristeći najsavremeniju tehnologiju i infarsrukturu.

“Pruža najkvalitetniju brigu o svojim pacijentima koji se liječe u 19 opštih bolnica sa potpunom uslugom i u 13 domova zdravlja. Naročito su prepoznati po transplantacijama jetre, bubrega i koštane srži, onkološkoj ginekologiji, kompleksnoj neurohirurgiji, robotskoj hirurgiji, kardiohirurgiji i vještačkoj oplodnji”, kaže se u saopštenju.

Tim Adžibadema, kako se navodi, čini 2,6 hiljada ljekara specijalista i isto toliko medicinskih sestara, kao i preko deset hiljada ljudi u menadžmentu i tehničkog osoblja.

“Brinu se o zdravlju 3,4 miliona pacijenata svake godine”, dodaje se u saopštenju.

Kancelarije Adžibadema u Podgorici se nalaze u ulici 8 marta br.68.

vijesti.me

crnagoraturska.com

Check Also

Novosti iz Acibadema

Zdravlje kičme i nove terapije u liječenju skolioze Kičma je centralni potporni dio sistema leđne …

One comment

  1. Kontakt predstavnistva 068 880 418

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.