14.6.2024 1:56
Breaking News

Posjeta Ambasadora Crne Gore u Republici Turskoj Bralića regiji Kirklareli, pomoć izbjegličkom naselju Konik

Ambasador Crne Gore u Republici Turskoj Ramo Bralić  je posjetio regiju Kirklaleri koja se nalazi u trakijskom prostoru. Valiluk (regija) sa opštinama i mjesnim zajednicama ima oko 350 hiljada stanovnika a više od 50 % stanovništva su doseljenici sa balkanskog prostora a između njih ima ih i iz Crne Gore.

U razgovoru sa Valijom (Guvernerom) Mustafom Jamanom (Mustafa Yaman) je napravljen osvrt na dosadašnja dešavanja u razvoju odnosa dvije zemlje. Valija je istakao da je posjetio Crnu Goru u prošloj godini, da su posjetili ambasadora Turske u Podgorici M.N.Tanilira njegovog bliskog prijatelja, privrednu komoru Crne Gore zajedno sa predsjednikom trgovinske komore iz Kirklarelija i obišli veliki dio Crne Gore. Informisao je da je organizovao sakupljanje humanitarne pomoći za izbjegličko naselje na Koniku i da na današnji dan ambasador Tanilir uručuje pomoć preko Crvenog polumjeseca Turske. Pomoć je poslata za 800 ljudi. Ambasador se zahvalio na toj pomoći i osjećaju Turske za potrebe Crne Gore.

Ambasador je imao i susret sa predsjednikom opštine Kirklareli Đavitom Ćalajanom (Cavit Çağlayan) koji je izuzetno dobro informisan o Crnoj Gori i želi da uspostavi saradnju sa nekim opštinama u Crnoj Gori. Obzirom da je njegova opština dobro razvijena, ima prostora za pružanje pomoći razvoju jedne od crnogorskih opština.

Check Also

Burhan Genç: Turske investicije u Crnoj Gori neprekidno rastu posljednjih godina

Crna Gora možda ima manju veličinu tržišta, ali ima strateški položaj kao ulazna kapija ka …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.