14.7.2024 21:09
Breaking News

Susret u ambasadi CG u Ankari sa studentima, projekat „Montenegro Embbasies – Open House“,

Povodom inicijative Organizacije crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) a u saradnji sa MVPEI CG i DKP  održan je susret sa studentima pod nazivom „MONTENEGRO EMBASSIES-OPEN HOUSE“.

Na sastanku je prezentirana organizacija OCSI, razlog osnivanja, planovi i ciljevi organizacije. Susret je imao za cilj ostvarivanje direktnog kontakta studenata sa diplomatskim predstavništvom, što ambasada u Ankari radi već od početka njenog otvaranja.

Zbog velikog broja studenata iz CG u Turskoj (175), raspoređenih u 12 gradova Turske i zbog finansijskih troškova sastanku su prisustvovali samo studenti iz Ankare, njih 17.

Ambasada je u saradnji sa studentima iz Ankare, Istanbula i Izmira u prethodnih 15 dana organizovala 4 prezentacije Crne Gore na sajmovima kulture i obrazovanja. Dvije prezentacije su bile na ankarskim univerzitetima – Hadžettepe i Turk Hava Kurumu, a ostale dvije u Istanbulu i Izmiru. Na pomenutim sajmovima studenti su prezentovali CG koristeći promotivni materijal, kataloge, brošure, CD i ostali materijal koji je imala ambasada.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Duboka stimulacija mozga za njegov novi život Janni Ballta (71), albanski je advokat koji je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.