21.4.2024 14:07
Breaking News

Posjeta biznismena iz Konije opštinama Cetinje i Bijelo Polje

U decembru mjesecu grupa biznismena iz opštine Konija je boravila u radnoj posjeti Crnoj Gori. Posjeta je ugovorena za vrijeme boravka ambasadora Bralića u zvaničnoj posjeti Koniji, gdje su održani sastanci s guvernerom Konije, predsjednikom opštine i susreti u industrijskoj i trgovinskoj komori.

Grupa biznismena se zainteresovala za sektor proizvodnje obuće u Crnoj Gori. Obišli su Cetinje i Bijelo Polje.

Na Cetinju su imali priliku da se sastanu sa predstavnicima opštine i obiđu nekada moćnu a sada napuštenu industrijsku zonu. Upitali su se zašto je Arćelik, moćna firma bijele tehnike u RT napustila i odlučila da ne investira u sektor bijele tehnike na Cetinju.

U Bijelom Polju su imali priliku da obiđu pogone fabrike “Lenka” i sastanu sa vlasnikom Raifom Hodžićem i menadžmentom firme. Vlasnik Hodžić im je ponudio različite vrste saradnje od prodaje kompletnih objekata, zajedničke proizvodnje, do kupovine sirovine za serijsku proizvodnju obuće.

Grupu biznismena na svim sastancima je pratila g-đa Sultan Iskender, ataše za ekonomiju u Ambasadi RT u Podgorici i pomoćnik atašea g-đa Arnela Bučan-Gursoj.

Upriličen je i sastanak s ambasadorom Tanilirom, koji im je prezentovao projekte za izgradnju hidro-centrala, kao i privatizaciju Aluminijskog kombinata u Podgorici. Podatke o Aluminijskom kombinatu su proslijedili kompaniji “Đengiz Inšat (Cengiz Inşaat), dok su ostale informacije podijelili na sastanku Upravnog odbora industrijske komore jer su oni takođe njeni članovi.

Dogovoreno je da firma razmisli o eventualnom investiranju u sektor obuće u obliku partnerstva s fabrikom obuće „Lenka“ i predlažu da u martu mjesecu ponovo posjete pogone fabrike pošto nijesu bili u stanju vidjeti fabriku u stanju proizvodnje.

Check Also

Ambasada Turkiye u Crnoj Gori priredila svečani iftar, prisustvovali najviši državni zvaničnici

Svima vam čestitam mjesec ramazan. Danas smo se okupili sa dragim gostima i ovo je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.