26.5.2024 14:57
Breaking News

Posjeta delegacije Ustavnog suda Crne Gore Ustavnom sudu Republike Turske

U periodu izmedu 05.-09.juna 2013.godine, delegacija Ustavnog suda Crne Gore je boravila u zvanicnoj posjeti Ustavnom sudu Republike Turske.

Delegaciju u sastavu sudija Ustavnog suda Desanka Lopicic, Miraš Radovic i Fetija Mededovic je predvodio predsjednik Ustavnog Suda, prof.dr Milan Markovic.

Cilj posjete je unapredivanje bilateralne saradnje, ostvarivanje ustavnosudskih nadleznosti, nacin organizacije i funkcionisanje Ustavnog suda kao i  razmjena iskustva.

Delegaciju je primio predsjednik Ustavnog suda Republike Turske Hašim Kilic (Haşim Kılıç).

Delegacija Ustavnog Suda Crne Gore je posjetila i Vrhovni sud Republıke Turske i imala razgovor sa njenim predsjednikom Ali Alkanom (Ali Alkan) sa kojim su razmijenili iskustva u radu Vrhovnog suda i odnosima Vrhovnog Suda Republike Turske sa Ustavnim Sudom Republike Turske.

Delegacija je posjetila i Pravosudnu akademiju gdje je prezentovan rad i nacin funkcionisanja akademije koja ima za cilj da vrši pripreme buducih sudija, javnih tuzioca i radnika drzavne uprave sudstva. Akademija traje 7 mjeseci a upisuju je kandidati završenih pravnih fakulteta i obavljenih potrebnih priprema za rad u pravosudnim, tuzilackim i drzavnim institucijama.

Akadamija ima saradnju sa 50 zemalja te je pozvala pravosudne i tuzilacke institucije CG da budu dio programa ove obuke.

Check Also

Novosti iz Acibadema

Acıbadem: Pravo odredište za liječenje djece s neurološkim poremećajima Neurohirurgija prepuna je izazova i zahtijeva …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.